Geen adres opgegeven.
Vul hiernaast je adres in.

Gasmeters

Meters

Gasmeters bestaan in verschillende formaten. De grootte wordt bepaald door de capaciteit, de capaciteit geeft aan hoeveel kubieke meter gas er per uur kan worden doorgelaten.

Bedrijven hebben in sommige situaties meer capaciteit nodig van het gasnetwerk, hierdoor hebben zij ook een grotere gasmeter nodig. In Nederland hebben de meeste huishoudens een G4 of G6 gasmeter.

Betaal niet te veel voor de gasmeter

De meeste huishoudens hebben een G4 of G6 gasmeter. Tot zover is er niets aan de hand, maar wanneer je een grotere meter hebt, G10 of G16, dan moet je extra betalen. Helaas attendeert de netbeheerder je hier niet op. Daarom heeft de Vereniging Eigen Huis een schema opgesteld waarin je kunt zien welk verbruik bij welke gasmeter past. Wanneer je verbruik niet bij de meter past, neem dan zsm contact op met je netbeheerder. Hiervoor kun je de modelbrief gebruiken van de Vereniging Eigen Huis.

Volgens mij klopt de meter niet, wat kan ik doen?

In opdracht van de overheid houdt het bedrijf Verispect toezicht op het testen ‘ijken’ van meters. In bijzondere gevallen kan Verispect besluiten om zelf een onderzoek aan de elektriciteitsmeter uit te (laten) voeren. Het kan zijn dat je zelf je meter wilt laten ijken. Dit ijken kun je bij je netbeheerder aanvragen. Wanneer de meter daadwerkelijk niet klopt dan zal de netbeheerder de kosten voor het ijken en voor het vervangen of herstellen betalen. Wanneer de meter wel klopt dan zal je zelf de kosten voor het ijken moeten betalen.

Opmerkingen of vragen?

Heb je een vraag maar kun je het antwoord niet vinden op de website?

Stuur dan een bericht naar helpdesk@checkgasenlicht.nl en wij zoeken het voor je uit!

Volg ons op Social Media