Geen adres opgegeven.
Vul hiernaast je adres in.

Levering

Rekening

Het energiebedrijf levert elektriciteit en gas aan je huis. De prijs die je hier voor betaalt heet het leveringstarief.

Dit leveringstarief bestaat uit twee onderdelen. Het bedrag dat je betaalt per kWh voor elektriciteit of m3 gas, wanneer je meer gebruikt betaal je dus meer. Het tweede onderdeel van het leveringstarief is het vastrecht, dit zijn overige kosten van het energiebedrijf zoals administratiekosten. Deze kosten verschillen per energiebedrijf.

De tarieven per kWh voor elektriciteit en per m3 voor gas, veranderen gedurende het jaar, daarom berekent het energiebedrijf een gemiddelde prijs over dat jaar en vermenigvuldigt dit tarief met je verbruikte energie. Ook kun je voor een vast tarief kiezen, dan zet je de energieprijs vast voor een periode van 1, 2 of 3 jaar.
Vervolgens heb je ook nog een enkeltarief en een dubbeltarief voor elektriciteit. Bij het enkeltarief betaalt u één enkel tarief per gebruikte kWh, het maakt niet uit op welk tijdstip je de elektriciteit verbruikt. Bij het dubbeltarief betaal je ’s nachts, in het weekend en tijdens feestdagen een lager tarief. Maar betaal je een hoger tarief op werkdagen van 7.00 tot 21.00 uur of tot 23.00 uur.

De leveringstarieven voor gas is ook afhankelijk van de regio waar je woont. Hoe groter de afstand tussen een regio en Groningen, hoe hoger de toeslag

Opmerkingen of vragen?

Heb je een vraag maar kun je het antwoord niet vinden op de website?

Stuur dan een bericht naar helpdesk@checkgasenlicht.nl en wij zoeken het voor je uit!

Volg ons op Social Media